Best2Serve
hpsa

1 Informacje ogólne

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności dotyczy strony internetowej best2serve.com obsługiwanej przez Ingram Micro Commerce EMEA B.V.

Przy składaniu zamówienia lub tworzeniu konta na naszej stronie internetowej best2serve.com prosimy o podanie określonych danych osobowych. Ponieważ chcemy spełniać wymagania, które Ustawa o ochronie danych osobowych określa odnośnie przetwarzania danych osobowych, przetwarzamy dane osobowe w sposób staranny i bezpieczny. W niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, które dane osobowe gromadzimy i w jakim celu je wykorzystujemy.

2 Administrator danych: administrator tej strony internetowej

Jednostką odpowiedzialną za przetwarzanie danych osobowych za pośrednictwem strony internetowej best2serve.com jest firma Ingram Micro Commerce EMEA B.V. z siedzibą pod adresem Energieweg 2 (5145 NW) Waalwijk i zarejestrowana w rejestrze Izby Handlowej pod numerem: 17230750. Ingram Micro Commerce EMEA B.V. jest spółką zależną Ingram Micro Inc. z siedzibą pod adresem 3351 Michelson Drive, Suite 100, (92612) Irvine, Kalifornia, USA.

3 Przetwarzanie danych osobowych

Każdy użytkownik może dokonać zakupu jako gość lub zarejestrować się na naszej stronie. W przypadku rejestracji dla użytkownika tworzone jest konto. W celu przetworzenia zamówienia przechowujemy dane osobowe przekazane przez użytkownika.

W przypadku składania u nas zamówienia lub tworzenia konta na stronie internetowej następujące dane osobowe są wymagane i przetwarzane przez nas:

  • zwrot grzecznościowy;
  • imię, nazwisko;
  • adres (tj. nazwa ulicy, numer domu i wszelkie dodatkowe określenia), kod pocztowy, miejscowość i kraj;
  • numer telefonu;
  • adres e-mail;
  • dane zamówienia;
  • dane dotyczące płatności;
  • treść komunikacji;
  • adres IP;
  • identyfikator urządzenia;
  • zachowanie dotyczące kliknięć.

4 Cele przetwarzania danych

Dane osobowe przetwarzamy między innymi w następujących celach:

  • Obsługa zamówień;
  • Wykonanie umowy między użytkownikiem a nami, gdy tylko użytkownik złoży zamówienie w naszym sklepie internetowym;
  • Utrzymywanie kontaktu w związku z zamówieniem;
  • Rozwój produktów i usług;
  • Zarządzanie relacjami poprzez włączenie do administracji klientów i określenie (ogólnej) strategii handlowej;
  • Prowadzenie marketingu i/lub przekazywanie informacji, na przykład za pośrednictwem naszego newslettera;
  • Budowanie profili zainteresowań w celach reklamowych;
  • Personalizacja i poprawa cyfrowych kampanii marketingowych;
  • Przeprowadzanie określonych akcji i konkursów;
  • Przeprowadzanie badań (zadowolenia klientów);
  • Poprawa naszych usług;
  • Ochrona naszych stron internetowych;
  • Przestrzeganie zobowiązań wynikających z przepisów ustawowych i wykonawczych, którym podlegamy my lub przedsiębiorstwa powiązane, takie jak nasza amerykańska spółka dominująca;
  • Wykonywanie nakazów upoważnionych organów skierowanych do nas lub do naszych przedsiębiorstw powiązanych, takich jak nasza amerykańska spółka dominująca;
  • Rozwiązywanie sporów.

5 Podstawa przetwarzania

Przetwarzamy wymienione dane osobowe w celu wykonania umowy kupna-sprzedaży z użytkownikiem. Możemy również mieć prawny obowiązek przetwarzania danych osobowych użytkownika, jak na przykład obowiązek podatkowy.

Ponadto mamy uzasadnione interesy biznesowe, aby przetwarzać dane osobowe. Interesy te obejmują na przykład zapewnienie dobrej obsługi, zabezpieczanie naszych systemów i ochronę naszych interesów finansowych.

Jeśli przetwarzamy dane osobowe na podstawie zgody, poprosimy użytkownika o taką zgodę osobno. Taką zgodę można wycofać w dowolnym momencie, jednak dane, które zostały przetworzone do momentu wycofania zgody, będą nadal przetwarzane zgodnie z prawem.

6 Strony trzecie

Do wyżej wymienionych celów możemy korzystać z usług stron trzecich, które mogą uzyskać dostęp do danych osobowych użytkownika. Chodzi tu o strony zaangażowane w obsługę i dostarczanie zamówienia, jak nasi dostawcy IT i dostawcy paczek. Dane osobowe użytkownika są również przekazywane Hewlett-Packard Europe B.V. oraz przedsiębiorstwom powiązanym, od których pochodzą produkty na naszej stronie internetowej. Ponadto możemy udostępnić dane osobowe dostawcom usług wspomagających w celu optymalizacji naszych usług, takim jak Google Analytics. W szczególności w celu spełniania europejskich i amerykańskich norm (w zakresie sankcji) możemy przekazać dane osobowe stronom trzecim, które kontrolują, czy zamówienia użytkownika nie naruszają tych norm. W tym zakresie możemy również przekazywać dane osobowe naszym przedsiębiorstwom powiązanym, w tym naszej amerykańskiej spółce dominującej, Ingram Micro Inc., lub upoważnionym organom w kraju i za granicą. Może się przy tym zdarzyć, że dane osobowe użytkownika zostaną przekazane stronom trzecim w krajach, w których nie obowiązuje taki sam poziom ochrony, jak w Europie.

7 Okresy przechowywania danych osobowych

Przekazywane nam dane osobowe będą przechowywane przez okres wykonywania umowy zawartej między użytkownikiem a nami lub tak długo, jak długo aktywne będzie konto użytkownika. Ponadto jesteśmy zobowiązani do przestrzegania ustawowych obowiązków w zakresie przechowywania, na przykład obowiązku podatkowego.

8 Bezpieczeństwo danych osobowych i polityka haseł

Stosujemy rygorystyczne procedury bezpieczeństwa, między innymi w celu zapobiegania nieautoryzowanemu dostępowi do danych osobowych. Dlatego używamy bezpiecznych połączeń, które chronią wszystkie informacje wymieniane między użytkownikiem a naszą stroną internetową.

Ponadto firma hostingowa IS Group B.V. jest certyfikowana w dziedzinie bezpieczeństwa informacji. Więcej na temat IS Group B.V. i bezpieczeństwa informacji można przeczytać tutaj: https://www.is.nl/over-isg/werkwijze/iso-certificering/.

Podczas tworzenia konta należy użyć bezpiecznego hasła. Hasło musi się składać z co najmniej 6 znaków, w tym z co najmniej 1 cyfry i 1 znaku specjalnego (np.: !% #). W przypadku zagubienia hasła można poprosić o nowe hasło za pośrednictwem strony internetowej. Nowe hasło zostanie wysłane do użytkownika. Aby móc kontynuować, należy zalogować się, korzystając z tego hasła. Natychmiast po zalogowaniu się należy zmienić hasło ze względów bezpieczeństwa.

9 E-mail i newsletter

Podczas logowania się na naszą stronę internetową lub wysyłania nam e-maili przesyłane nam dane będą przechowywane tak długo, jak to konieczne, abyśmy mogli odpowiedzieć na zapytanie lub e-mail. W przypadku rejestracji użytkownik będzie otrzymywał okresowo newsletter. Każdy newsletter zawiera link do rezygnacji z subskrypcji. W dowolnym momencie po rejestracji można zrezygnować z subskrypcji newslettera.

Best2Serve (w imieniu Hewlett-Packard lub nie) może przesyłać e-maile z treściami komercyjnymi w oparciu o zakupy użytkownika. Chodzi tu między innymi o pytania o opinię użytkownika na temat naszych usług lub nowej kolekcji. Kończąc zakup można wybrać, czy takie e-maile mają być wysyłane. Użytkownik może również zaznaczyć, jeśli nie chce otrzymywać od nas rekomendacji dotyczących produktów lub w ogóle żadnych wiadomości reklamowych. Ponadto użytkownik zawsze może wyrazić sprzeciw wobec tych osobistych wiadomości e-mail. Odsyłamy wówczas do naszej strony kontaktowej. Oczywiście w każdym e-mailu z rekomendacjami dotyczącymi produktów znajduje również link do rezygnacji z subskrypcji.

10 Strony internetowe stron trzecich

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych stron trzecich, które są połączone z tą stroną za pomocą linków. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają dane osobowe w sposób wiarygodny lub bezpieczny. Przed skorzystaniem z tych stron internetowych zalecamy zapoznanie się z ich oświadczeniem o ochronie prywatności.

11 Profilowanie

Będziemy mogli łączyć informacje zebrane na naszych stronach internetowych oraz za pośrednictwem innych źródeł, takich jak pliki cookie, aby oferować najlepsze doświadczenia i usługi (online). 

12 Prawa i pytania użytkownika

Zgodnie z przepisami dotyczącymi prywatności użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe. W przypadku jakichkolwiek nieścisłości użytkownik może poprosić o korektę danych, ograniczenie przetwarzania danych lub o usunięcie danych. Użytkownik może również poprosić nas o przeniesienie danych osobowych lub może sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych osobowych ze względu na szczególne okoliczności osobiste.

Ponadto użytkownik może również sam skorygować lub uzupełnić swoje dane osobowe (np. dane kontaktowe) za pośrednictwem swojego konta na stronie best2serve.com.

Pytania dotyczące niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności lub wnioski o wgląd, korektę, uzupełnianie, usunięcie, blokowanie lub przeniesienie danych osobowych można przesyłać pocztą elektroniczną na adres helpdesk@best2serve.com lub pocztą na adres:

Ingram Micro Commerce EMEA B.V.
z dopiskiem best2serve.com

Energieweg 2
5145 NW Waalwijk
Nr wpisu do rejestru Izby Handlowej: 17230750

 

13 Skargi dotyczące przetwarzania danych osobowych

W przypadku skarg dotyczących przetwarzania danych osobowych próbujemy rozwiązać problem. Jeśli użytkownik nie jest zadowolony ze sposobu przetwarzania danych, ma prawo złożyć skargę do organu nadzorującego, jakim jest Urząd Ochrony Danych Osobowych (Autoriteit Persoonsgegevens, AP). W tym celu można skontaktować się z Urzędem Ochrony Danych Osobowych.

14 Zmiany w oświadczeniu o ochronie prywatności

Zawsze możemy dostosowywać niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności. Dlatego zalecamy regularne zapoznawanie się z oświadczeniem, aby być na bieżąco ze wszelkimi zmianami.

Oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmodyfikowane 23 maja 2018 r.

15 Strony internetowe stron trzecich

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych stron trzecich, które są połączone z tą stroną za pomocą linków. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają dane osobowe w sposób wiarygodny lub bezpieczny. Przed skorzystaniem z tych stron internetowych zalecamy zapoznanie się z ich oświadczeniem o ochronie prywatności.

 

Zachowanie dotyczące kliknięć, dane dotyczące odwiedzin i pliki cookie

Na stronie internetowej gromadzone są przez nas ogólne dane dotyczące odwiedzin. W tym kontekście rejestrowane mogą być czasy wyszukiwania i dane, które przesyła przeglądarka użytkownika.

1 Pliki cookie – informacje ogólne

Niniejsza polityka plików cookie ma zastosowanie do strony internetowej best2serve.com, która jest zarządzana przez firmę Ingram Micro Commerce EMEA B.V. z siedzibą pod adresem Energieweg 2 (5145 NW) Waalwijk i zarejestrowaną w rejestrze Izby Handlowej pod numerem: 17230750.

2 Czym jest plik cookie?

Pliki cookie to małe pliki tekstowe na komputerze, w których strony internetowe mogą przechowywać informacje. Niemal każda strona internetowa korzysta z plików cookie lub podobnych technologii, takich jak skrypty lub sygnały nawigacyjne. Technologie te służą między innymi do zapamiętywania, że użytkownik jest zalogowany lub do śledzenia liczby unikalnych odwiedzających strony. 

3 Jakie pliki cookie?

Strona best2serve.com korzysta z różnych rodzajów plików cookie. Na przykład do oferowania naszych usług elektronicznych używamy sesyjnych plików cookie i stałych plików cookie. Sesyjne pliki cookie są natychmiast usuwane po zamknięciu sesji przeglądarki. Stałe pliki cookie pozostają na komputerze użytkownika przez jakiś czas. Te pliki cookie pomagają nam zapamiętać ustawienia użytkownika i tymczasowo przechowywać dane rejestracyjne i przeglądy.

Pliki cookie są również używane do zapamiętywania informacji, takich jak produkty w koszyku czy to, że użytkownik jest zalogowany. Ponadto korzystamy z analitycznych plików cookie, aby sprawdzać, które strony witryny są często odwiedzane oraz czy proces zakupów przebiega sprawnie. Również za pomocą plików cookie do testów A/B testowane są usprawnienia strony. Ponadto pliki cookie sieci reklamowych są wykorzystywane do ukierunkowanej reklamy. Pliki cookie są również niezbędne do prawidłowego funkcjonowania na przykład przycisku „Lubię to” na Facebooku. Są to pliki cookie mediów społecznościowych. Kończąc, używamy również innych plików cookie, które są niezbędne do prawidłowego działania funkcji czatu lub opinii zwrotnych od klientów.

Poniżej można zapoznać się z bardziej szczegółowymi informacjami na temat plików cookie używanych na tej stronie internetowej.

4 Analityczne pliki cookie

Dla tej strony internetowej używamy następujących analitycznych plików cookie:

Nazwa pliku cookie (lub podobnej technologii)

Nazwa firmy/domeny i odnośna polityka prywatności

Cel i okres działania pliku cookie (lub podobnej technologii)

https://www.google-analytics.com/analytics.js

 

Pliki cookie zaczynające się od _ga en _gat, en:

_utma   (2 lata)

_utmb   (30 minut)

_utmc   (koniec sesji przeglądarki)

_utmt    (10 minut)

_utmz   (6 miesięcy)

Google Analytics, Google Inc. / google-analytics.com

Zasady bezpieczeństwa i prywatności Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl

Polityka prywatności Google:

http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/

Odmowa dla Google Analytics za pomocą dodatku do przeglądarki:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Cel: prowadzenie statystyk dotyczących wizyt na tej stronie.

Okres działania: maks. 2 lata, patrz pierwsza kolumna.

is_returning

 

Więcej informacji:

https://support.crazyegg.com/cookies/

 

Crazy Egg, Inc. / crazyegg.com

 

Polityka prywatności i plików cookie Crazy Egg:

https://www.crazyegg.com/privacy

https://support.crazyegg.com/cookies/

 

Odmowa dla Crazy Egg:

https://www.crazyegg.com/opt-out

Cel: śledzenie zachowań użytkowników dotyczących kliknięć i powrotów do strony

Okres działania: 5 lat


5 Reklamowe pliki cookie

Dla tej strony internetowej używamy następujących reklamowych plików cookie:

Nazwa pliku cookie (lub podobnej technologii)

Nazwa firmy/domeny i odnośna polityka prywatności

Cel i okres działania pliku cookie (lub podobnej technologii)

Więcej informacji: https://support.google.com/adwords/answer/1722022?hl=nl  

Google AdWords Conversion, Google Inc.

Zasady bezpieczeństwa i prywatności Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl

 

Polityka prywatności Google:

https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/

Cel: prowadzenie statystyk zakupów

Okres działania: 6 miesięcy

Javascript

Google Dynamic Remarketing, Google Inc. / google.com

Zasady bezpieczeństwa i prywatności Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl

 

Polityka prywatności Google:

https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/

Cel: dynamiczny remarketing w celu wyświetlania dostosowanych reklam

Okres działania: 30 dni

 


6 Pliki cookie do testów A/B

Dla tej strony internetowej używamy następujących analitycznych plików cookie:

Nazwa pliku cookie (lub podobnej technologii)

Nazwa firmy/domeny i odnośna polityka prywatności

Cel i okres działania pliku cookie (lub podobnej technologii)

optimizelyBuckets

optimizelyEndUserId

optimizelyPendingLogEvents

optimizelySegments

Optimizely, Inc. / optimizely.com

 

Polityka prywatności Optimizely:

https://www.optimizely.com/privacy/

Odmowa dla Optimizely:

https://www.optimizely.com/opt_out/

Cel: testy A/B dla ulepszenia wydajności strony internetowej i łatwości użytkowania

Okres działania: 10 lat 


7 Pliki cookie mediów społecznościowych

Dla tej strony internetowej używamy następujących plików cookie mediów społecznościowych:

Nazwa pliku cookie (lub podobnej technologii)

Nazwa firmy/domeny i odnośna polityka prywatności

Cel i okres działania pliku cookie (lub podobnej technologii)

actc_user, datr, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd, datr, lu, p, s, sub, xs, lsd

Więcej informacji:

https://www.ghostery.com/apps/facebook_connect

Facebook Connect, Facebook Inc. / facebook.net

Polityka prywatności Facebook:

https://www.facebook.com/about/privacy/

Cel: zapewnienie funkcjonowania wtyczek mediów społecznościowych Fecabooka, jak np. przycisk Lubię to

Okres działania: mak. 2 lata


8 Inne pliki cookie

Dla tej strony internetowej używamy następujących innych plików cookie:

Nazwa pliku cookie (lub podobnej technologii)

Nazwa firmy/domeny i odnośna polityka prywatności

Cel, wartość i okres działania pliku cookie (lub podobnej technologii)

Zaczynające się od _dc_gtm

Google Tag Manager, Google Inc.

Zasady bezpieczeństwa i prywatności Google:https://support.google.com/analytics/
answer/6004245?hl=nl

 

Polityka prywatności Google:

https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/

 

Cel: umożliwienie działania Google Analytics

Okres działania: 10 min.

_help_center_session, _zendesk_session, _zendesk_shared_sesssion, _zendesk_authenticated, _zendesk_cookie

Zendesk Inc./zendesk.com, zdassets.com

 

Polityka prywatności i plików cookie Zendesk:

https://www.zendesk.com/company/privacy/

https://www.zendesk.com/company/cookies/

Cel: wsparcie klienta i sesje na czacie

Okres działania: pierwsze dwa pliki cookie działają w trakcie sesji, trzeci i czwarty pliki cookie jeden miesiąc, a ostatni maksymalnie 20 lat 


9 Śledzenie korzystania z witryny przez strony trzecie

Niniejsza strona internetowa zawiera śledzące pliki cookie stron trzecich, jak Google Analytics, Optimizely i Facebook. W miarę możliwości staraliśmy się anonimizować te usługi w ich zastosowaniach. Nie jest to możliwe w przypadku wszystkich usług. Należy więc pamiętać, że korzystanie z przycisków mediów społecznościowych może być śledzone przez dostawców mediów społecznościowych. Należy przeczytać oświadczenie dotyczące ochrony prywatności Facebook (które regularnie może ulegać zmianom), aby dowiedzieć się, co robią z danymi (osobowymi), które przetwarzają za pomocą tych plików cookie. 

10 Akceptacja lub odrzucenie plików cookie

Całkowicie bez plików cookie strona internetowa best2serve.com nie będzie działać. Można odrzucić sesyjne pliki cookie w ustawieniach przeglądarki, ale należy pamiętać, że odrzucenie plików cookie może ograniczyć funkcjonalność i łatwość korzystania z naszej witryny.

Niezbędne pliki cookie są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania naszej strony internetowej, więc nie można ich wyłączyć.

Zmiana ustawień plików cookie

11 Więcej informacji o plikach cookie?

Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, należy odwiedzić stronę https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/extra/wat-zijn-cookies/

Best2Serve używa plików cookies, żeby mieć pewność, że strona działa prawidłowo, żeby zbierać anonimowe statystki użytkownika oraz żeby współdzielić strony z portalami społecznościowymi.

×

Ustawienia plików cookie

Zmień swoje ustawienia, żeby zezwolić lub zablokować pliki cookies przez FindMySupplies.

Wymagane użycie plików cookies

Niektóre pliki cookies na tej stronie są wymagane i nie mogą być wyłączone.

Dodatkowe pliki cookies

Dodatkowe pliki cookies są używane w celu zbierania anonimowych statystyk dotyczących użytkownika, żeby pokazywać dedykowane reklamy internetowe oraz żeby umożliwić współdzielenie stron z portalami społecznościowymi.